ریکی راهی برای رشد روحی و معنوی است. ریکی ادعا می کند، که دکتر اوسویی تجربه “ساتوری” یا عرفانی اش را درباره سرشت آگاهی در مارچ ۱۹۹۲ کسب کرد و باز می‌گوید که او در آوریل همان سال فکر ریکی را در سر پروراند. بنابراین داستان، ریکی یک راه رشد روحی بود چون از تجربه مذهبی پدید آمده بود. هدف دکتر اوسویی انتقال تجربه شخصی خود به دیگران بود. عظمت و اصالت دکتر اوسویی در این بود: توانایی انتقال الوهیت به شکلی که همنوعان او بتوانند تجربه و عمل کنند. به نظر من تعریف یک راه معنوی عبارت است از روش یا تکنیکی که به رهرو کمک می‌کند خود را پیدا کند و راه های رسیدن به خود به ‌شمار تعداد آدم های روی کره زمین است. هر یک از ما ضمن رفتن در راه خود آن را می آفریند اما تفاوت ها در برخی کمک ها و تکنیک ها است.

وقتی خودتان به تنهایی در سفر معنوی پیش می روید سرعت یک گاری گاوکش را دارید. با کمک استاد یاد می‌گیرید پرواز کنید و پیشرفتی سریع داشته باشید با کمک سیستم معتبر با آهنگی پایدار پیش می روید. (همانطور که قبلا در نوشتار دیگری خدمت شما عرض کردم، یکی از تعاریف اصلی سیستم ریکی، گرفتن همسویی از یک مستر ریکی است. این یکی از دلایلی است که لازم است هر فرد برای یادگیری ریکی، به مستر رجوع کند. به این خاطر که رشد او روی غلتک می افتد و سرعت می گیرد. و گرنه در فرآیندهایی مانند خود-همسویی، می توان یک سری همسویی ها را با ریاضت و تمرینات سخت به دست آورد که البته در مورد درستی آنها می تواند شبهه وجود داشته باشد. در نوشتار دیگری، این بحث را بیشتر باز می کنم.)

واژه سانسکریت دارما یعنی قانون در واژه شناسی بودایی دارم یعنی آموزش‌هایی که بودا وصل کرده است این آموزش ها وقتی پیروی می شوند به روشن‌بینی می انجامند دار ما دو جنبه دارد اولین جنبه انتقال دار ماست از استاد به شاگرد برسد دومین جنبه تحقیق و دانستنی شاگردانش را آموخته است زندگی کند

ما در درجه اول نیاز به دانستن آموزش‌ها و در درجه دوم نیاز به تماس با کسانی داریم که از این آموزش‌ها پیروی می‌کنند. خِبره هایی که حال پیشرفت هستند تعلیم دادن به مبتدی ها را آغاز خواهد کرد. آیین بودا ۲۵۰۰ سال برای انتقال دارما از استادان بودایی به شاگردانشان وقت گذاشته است. آیین بودا و ذن تبتی، در جستجوی روشن‌بینی بسیار موفق بودند و شمار بزرگی معلمان روشن‌بین دارند. این شعله بی کوشش از شمعی روشن و پر فروغ به شمع هنوز نیفروخته ی دیگر می جهد. هر که در حضور انسان روشن بین نشسته باشد می فهمد منظورم چیست.

متاسفانه در آیین ریکی، ما این حیاتی ترین بخش را نداریم یعنی روح های روشن برادرها و خواهرهای همراهی که یاریمان کنند. بدون هدایت آنها راه بسیار دشوار و طاقت فرساست. آدم‌های درگیر ریکی گاهی می گویند به فلان و بهمان هدایت شدم. اما باید هوشیار باشیم که آنچه هدایت می پنداریم شاید فقط بهانه‌ای است برای بر عهده نگرفتن مسئولیت اعمالمان. حقیقت این است که هر یک از ما تنها مسئول هر آنچه انجام می‌دهد، می‌گوید، می‌اندیشد و احساس می‌کند است. مهارت عمل و رفتار به شیوه ای کاملاً مسئولانه مهارتی است مهم که در این راه باید داشت. مسئولیت است که به ما اجازه یافتن آزادی مطلق را می‌دهد. هرگاه به انگیزه‌هایمان تردید می کنیم باید از خودمان بپرسیم عملی که بر اساس این انگیزه انجام می‌شود ما را با محبت تر و پرشفقت تر فقط خواهد کرد یا نه.

چون بسیاری از ما در راهمان تحت هدایت یک استاد روشن بین یا دست‌کم هدایت یک ریکی کار پیشرفته نیستیم، باید به میراث دکتر اوسویی متکی باشیم. او چه دارمایی برای ما به جا گذاشته است؟ تا جایی که من می‌دانم ما پنج اصل ریکی، سه ستون ریکی و پنج هدف ریکی داریم که در این باره ما را راهنمایی خواهند کرد. هرچه عملکردهای انرژی را در درون و بیرون از خودم بیشتر می‌فهمم، بیشتر درک می کنم که وقتی با اصول ریکی زندگی کنیم، همه ی رهنمودهای اخلاقی را که نیاز داریم در اختیار خواهیم داشت که در ما تغییر ایجاد می‌کند بلکه باید آنها را پرتو هدایت کننده خود قرار دهیم. وقتی اصول را تکرار می کنیم،(که با یادگرفتن واژه های ژاپنی زیر بهتر انجام می‌شود،) معنی آنها باید درون قلب ما طنین‌انداز شود.

در سمینارها تلفظ ژاپنی اصول ریکی را به صدها شرکت کننده یاد داده ایم که بسیاری از آنها به راستی قدر این دانش ژاپنی محاوره‌ایِ عملی را می دانند. (من در یک ستون معانی جملات را به فارسی برای شما می نویسم و در تصویر، الفاظ ژاپنی و تلفظ آن را برای شما می گذارم.)

فقط امروز
خشمگین نباش
نگران مباش
سپاسگزار باش
درست کار کن
با دیگران مهربان باش

پنج اصل ریکی پنج قانون ریکی اوسویی نجمه عشقی آموزش ریکی مستر ریکی

پنج هدف ریکی ریوهو

به گفته کیمیکو کویاما، ۵ هدف ریکی ریوهو عبارتند از:

  • تای کِن (بدن سلامت)
    بدن معبد خداست با توجه به این نکته باید از بدن مراقبت کنیم و در آن نیایش کنیم. در نهایت بدون بدن سالم تحمل تجربه روشن بینی را نخواهیم داشت. بدن را می‌توانیم با ریکی، مراقبه، رژیم غذایی درست و…خنده نیرومند کنیم.
  • اِن بی (رابطه، پیوند، سرنوشت، عشق، کارما-زیبایی)
    زیبایی و عشق دست در دست یکدیگرند. اگر در هر موجود زنده و غیرزنده زیبایی را ببینید، زندگی سرشار از آرامش و پرثمری خواهی زیست.
  • کوکورو ماکوتو (قلب و ذهن-صمیمیت، اصالت)
    کوکورو وحدت ذهن و قلب است. راه رسیدن به این وحدت قلب و ذهن این است که خودِ اصیلمان باشیم.
  • سای چی کارا (استعداد-قدرت)
    استعداد و قدرت باهمند. وقتی استعدادمان را دنبال می کنیم نتیجه آن قدرتی است که هیچکس در مقابل آن نمی تواند مقاومت کند. نیازی به ترسیدن از توانایی‌هایی که داریم نیست.
  • تسوتوم دو ( وظیفه-کار)
    وظیفه ما کار روی خودمان است. در هر چه انجام می دهیم باید از بهترین ای که داریم مایه بگذاریم. نیازی به کتمان آنچه می توانیم به دیگران را به خودمان بدهیم نیست.

سه ستون ریکی که گاشو، ریجی-هو و چیریو نام دارند را در نوشتار دیگری برای شما توضیح خواهم داد. نتیجه ی نهایی که می توان از این حرفها داشت این است که درست است که همه ی ما به یک فرد روشن بین دسترسی نداریم و شاید اساتید ما، ریکی کاران بسیار پیشرفته نباشند. اما اقتدا به این اصول و پذیرفتن مسئولیت تمام اعمالمان موجب می شود ریکی راهی برای رشد روحی و معنوی ما گردد.

خلاصه و گردآوری
نجمه عشقی کوچ و مستر ریکی
کتاب روح ریکی، نوشته فرانک آرجاوا پیتر ترجمه امید اقتداری

najme.eshghi.coach's profile picture